Tratament fara operatie in Boala Dupuytren

Colagenaza Clostridium Histolyticum in maladia Dupuytren 

Tratamentul fara operatie cu Colagenaza este ultima si cea mai moderna tendinta in tratamentul bolii Dupuytren.

Maladia sau boala Dupuytren – vezi poza 1 si 2 – este o boala invalidanta care afecteaza mainile si se manifesta prin indoirea degetelor in palma cu imposibilitatea extensiei acestora – vezi aici tot ce trebuie sa stii despre boala Dupuytren


Poza 1 – Boala Dupuytren:
Xiapex tratament fara operatie in boala Dupuytren


Poza 2 – Boala Dupuytren:
Xiapex tratament fara operatie in maladia Dupuytren

Clip Video    

Videoclip cu un caz de boala Dupuytren dg inelar, tratat in clinica Bestetic, in care se foloseste colagenaza Xiapex. Se poate urmari cat de simpla si nedureroasa este executarea acestei proceduri, aspectul de dinainte de procedura si dupa procedura.

Ce este Colagenaza? De ce tratament fara operatie?

Colagenaza care contine Clostridium Histolyticum este o enzima cu proprietati proteolitice. Aceasta enzima topeste coarda fibroasa specifica maladiei Dupuytren.

Experienta mea cu colagenaza Clostridium Histolyticum     

Primul meu contact cu Xiapex a fost in 2014 la Congresul European de Chirurgia Mainii de la Paris – FESSH 2014 – vezi poza 3 si 4.


Poza 3 – Stand-ul de prezentare al Colagenazei:


Poza 4 – Demo cu modul de utilizare al Colagenazei:

Tratamentul cu Xiapex   

Propriu zis este o procedura de fasciotomie enzimatica folosindu-se proprietatile proteolitice ale Clostridium Histolyticum.

Se realizeaza prin injectare locala a enzimei proteolitice in brida bolnava. Brida este topita de aceasta substanta din Xiapex. Nu este necesara incizia specifica unei operatii. Astfel, dupa procedura nu avem cicatrice iar recuperarea este mult mai rapida.

Tratamentul cu colagenaza este indicat la pacientii cu boala Dupuytren cu cordon fibros palpabil. De asemenea se poate folosi si in tratamentul barbatilor cu boala Peyronie – cei care prezinta coarda fibroasa retractila la penis.


Colagenaza Clostridium Histolyticum:
Xiapex tratament fara operatie in boala Dupuytren


Colagenaza Clostridium Histolyticum:

Spitalizarea si durata interventiei

Terapia cu colagenaza necesita doua zile consecutive de tratament. Procedura dureaza aproximativ 20 de minute, in fiecare zi.

In prima zi colagenaza se injecteaza in brida si se lasa sa actioneze 24 de ore. In acest timp, enzima actioneaza si topeste brida prin liza fibrelor de colagen. A doua zi se realizeaza intinderea degetului afectat, sub anestezie.

Acomodarea in Timisoara pentru tratament   

Pentru ca tratamentul cu colagenaza necesita prezenta timp de doua zile in Timisoara, pacientilor mei care vin la tratament din alte zone le recomand sa consulte ghidul de acomodare unde veti gasi recomandari de cazare si locuri de vizitat in oras.


Xiapex fara operatie in Boala Dupuytren


Xiapex fara operatie in Maladia Dupuytren

Contraindicatii si complicatii   

Contraindicatii nu prea exista. La pacientii cu tulburari de coagulare a sangelui se recomanda precautie.

Complicatiile dupa tratamentul cu Colagenaza sunt minime. Pot aparea echimoze si vanatai in palma, rareori durere. Recidiva este citata extrem de rar, sub 5%.

Dr. Med. Vladislav Gyebnar

Ma gasesti in Timisoara, unde iti stau la dispozitie pentru rezolvarea problemelor de chirurgie plastica, estetica si chirurgia mainii.
Programari se pot face prin email: dr.gyebnar@bestetic.ro sau telefonic: +40 742 089 095, intre orele 9:00 - 14:00.
Dr. Med. Vladislav Gyebnar