Consultatia la un medic specialist

De ce este necesara?

Ce este consultatia?    

Consultatia si sfatul primit in urma unei consultatii este fructificarea a zeci de ore de munca si de studiu, a unui medic specialist.

O problema medicala, o durere sau o disfunctie, ne duce intodeauna cu gandul la necesitatea unei vizite la medic. Consultatia la medic are mai multe deziderate.  

  • anamneza sau istoricul bolii. Reprezinta o analiza a simtomelor si semnelor descrise de pacient de la aparitie pana la prezentarea la medic.
  • examinarea clinica. Reprezinta o insumare de teste specifice, prin care medicul examineaza pacientul sau segmentul afectat.
  • examinarea paraclinica. Reprezinta efectuarea unor analize sau examinari cu ajutorul unor aparate. Exemplu: radiografia (Rx), ecografia (Eco), rezonanta magnetica nucleara (RMN sau IRM), computer tomografia (CT).

Aceste date sunt coroborate, analizate, puse in context si au ca rezultat elaborarea unui diagnostic. In marea lor majoritate cazurile nu seamana intre ele, iar asta face ca studiul cazului sa presupuna si o personalizare a tratamentului.

Consultatia

Sfaturi si pareri culese de pe forum si internet  

Cautarea sfaturilor pe internet de pe site-uri neverificate este periculoasa.

Consultatia de pe internet nu este personalizata, si de multe ori te poate duce pe carari gresite, paguboase ca timp si bani. Efectuarea unor investigatii scumpe, nu garanteaza si obtinerea rezultatului sau al diagnosticului corect.

In opozitie, sfatul unui specialist este bazat intodeauna pe minim 10 ani de experienta profesionala, examene sustinute cu mult studiu, cursuri de multe ori foarte costisitoare si la toate se adauga zeci de mii de pagini citite.  

Beneficiile unui consult de calitate   

O consultatie corecta are numeroase beneficii:

  • in primul rand, este primul pas care scurteaza drumul spre redobandirea sanatatii tale.
  • economiseste bani prin doua mecanisme:
    • te vei intoarce mai rapid la activitatea ta, acolo unde iti castigi venitul
    • nu vei risipi bani pe investigatii si tratamente costisitoare si inutile (dupa ureche).

Decizia cea mai corecta    

Decizia finala ii apartine intotdeauna pacientului, consiliat de specialistul potrivit. De fapt, un medic sau chirurg specialist te ajuta sa iei tu, ca pacient, cea mai buna decizie.

Pretul unei consultatii   

Orice sfat are un pret!

Asta ajuta si pacientul sa puna pret pe consultatie. Altfel “daca primesti ceva gratis”, parca nu are valoare!

Nu exista consultatie gratis decat cu mici exceptii, cand medicul face un gest caritabil si consulta “pro bono”.

Intodeauna consultatia este contra cost, chiar daca acest cost de cele mai multe ori este decontat de casa de asigurari sau diverse firme de asigurari private.

Dr. Med. Vladislav Gyebnar